Amersfoort Koningsdag 2019

Aan de vooravond van Koningsdag 2019 kleurt Amersfoort langzaam maar zeker oranje. Pleinen aan de koninklijke route zijn intussen afgezet en verschillende podia opgebouwd. Vanavond wordt op het Eemplein Koningsdag afgetrapt met verschillende optredens tijdens een groot feest. In Hoogland, de eigenzinnige enclave binnen de gemeente Amersfoort, vieren ze hun eigen feest met vuurwerk en onder meer een geïmproviseerde bar met muziek in de plaatselijke manege.

Vorig jaar heb ik op 21 april een blog geschreven over Koningsdag in Amersfoort. Ik wist toen nog niet dat de Oranjes een jaar later onze mooie stad gingen bezoeken. Als tekstschrijver en communicatieadviseur werd ik meteen enthousiast toen ik het nieuws hoorde. Ik heb meteen ansichtkaarten laten maken om naar mijn relaties te sturen, met het aanbod ze te helpen om van Koningsdag 2019 een feest te maken. En een feestje gaat het zeker worden, daar doet geen chagrijnige weergod afbreuk aan.

Koningin Máxima

Vanmiddag stond een klant bij mij aan de deur om iets af te geven. Ik vroeg of ze klaar was voor Koningsdag en of ze nog iets bijzonders ging doen. Ze vertelde dat ze vanavond en morgen ging feesten in het centrum van Amersfoort, verkleed als koningin Máxima. Op haar profielfoto op WhatsApp gaf ze al een voorproefje van hoe dat er ongeveer uit ging zien. Ik verwacht dat er heel wat Selfies met haar gemaakt gaan worden. Een andere klant had het pand in Amersfoort al compleet in rood-wit-blauw en oranje gehuld. Het maakt mijzelf onrustig. Ik krijg het gevoel dat ik ook wat bijzonders moet doen. Want die ansichtkaarten dateren van september 2018 en is iedereen allang vergeten.

Wat doe jij om Koningsdag 2019 bijzonder onvergetelijk te maken? Ik ben heel benieuwd! Zelf ga ik, denk ik, mijn Studio Contekst transportfiets oranje versieren. Dat deed ik als kind in Wijthmen ook al. En met die fiets naar Hoogland of verder, naar Amersfoort.

Ik wens je een bijzonder onvergetelijke Koningsdag!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *