Blog over Koningsdag door Tekstschrijver Amersfoort

Als ik met ondernemers praat over het belang van bloggen, krijg ik meestal drie argumenten terug waarom ze het toch niet doen. Want het belang onderkennen ze bijna allemaal wel.

Het eerste argument is tijd. ‘Ik heb er geen tijd voor of het schiet er steeds bij in.’ Tijd rijmt niet voor niets op prioriteit. Geen tijd is geen prioriteit. Bloggen moet je badgen, wat zoveel betekent als op een vast moment in de week of maand inplannen en tijd voor reserveren. Ik kom daar in een later blog nog op terug. Voor nu volstaat: maak een ochtend of middag in je agenda rood en schrijf er met koeienletters in: BLOG SCHRIJVEN.

Het tweede argument is ‘ik kan niet schrijven’. Heerlijke dooddoener. Als mijn ouders daar vroeger waren ingetrapt, kon ik nog steeds niet fietsen of schaatsen. Schrijven kan je leren. Je kan opleidingen of trainingen volgen en daarna is het een kwestie van doen, doen en nog meer doen. Maar goed, je hoeft niet alles te kunnen. Wil je wel bloggen, maar je kan zelf niet schrijven of je denkt dat je dat niet kan? Maak gebruik van een tekstschrijver! Voorzie deze van input en de tekstschrijver fungeert als je ghostblogger. Mocht je geen goede tekstschrijver kennen, dan weet ik er nog wel een in Amersfoort

Het derde argument om niet te bloggen is ‘ik weet niet waarover ik moet schrijven.’ In de blogtraining die ik geef, leer je dat je begint bij je klanten. Het gaat er namelijk niet om wat jij wilt vertellen, maar om wat je klanten willen lezen. Zodra je dat weet, gaat bloggen vanzelf. Geef antwoord op hun vragen, help ze bij hun problemen en voorzie ze van inspiratie. Het mooie is dat zodra je je daar mee gaat bezig houden, je steeds meer klanten en vragen krijgt en daarmee nieuwe inspiratie.

Mijn klant vroeg vandaag wat er allemaal te doen is in Amersfoort op Koningsdag. Ik heb geen flauw idee. De afgelopen jaren waren we ergens in het nabije buitenland op meivakantie. Ik ben opgegroeid in Zwolle en weet dat daar de koning en koningin dit jaar op bezoek komen. Mijn kinderen voelen zich intussen te oud voor de kleedjesmarkt en ik hoorde dat de weersverwachtingen geen terras in het zonnetje in het verschiet stellen. Dus als iemand een leuk idee heeft voor Koningsdag in Amersfoort voor mij en mijn klant, houd ik me van harte aanbevolen!

One thought on “Bloggen over Koningsdag in Amersfoort

  1. Hallo Nick
    Vorig jaar zijn we met een groep buren van De ontmoeting op het Koningsfeest in Hoogland geweest. Dichtbij de paardenmanege. Was leuk. Daarna eten bij Bart met zijn allen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *