Persbericht voor gratis media-aandacht

Met een goed persbericht kan je gratis aandacht krijgen in de media. De redacties van kranten, tijdschriften en huis-aan-huis bladen zijn voortdurend op zoek naar interessante onderwerpen en nieuws.  Door ze dit kant en klaar op een presenteerblaadje aan te bieden, vergroot je de kans dat ze jouw bericht plaatsen of contact met je opnemen voor meer informatie en achtergronden.

 

Tips voor een goed persbericht

Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op de kans dat je persbericht wordt overgenomen door redacties. Het belangrijkst is de nieuwswaarde. Hoe uitzonderlijker de inhoud van je bericht, des te interessanter voor redacties. Timing speelt daarin een belangrijke rol. Een sneeuwpop is in de winter geen nieuws; midden in de zomer wel. Bedenk ook goed waar je potentiële lezers zich bevinden en kies de bladen uit die hen bereiken. Zorg voor een actueel bestand van redacties en contactpersonen. En tenslotte zorg je dat het persbericht aan alle eisen voldoet en goed is geschreven.

 

Media-aandacht vergroot je status

Zichtbaarheid in de media draagt bij aan de status van je bedrijf en versterkt jouw eigen imago. Door regelmatig te publiceren over een bepaald thema, onderwerp of vakgebied, zullen mensen je naam daaraan gaan verbinden. Wat op landelijk niveau geldt, werkt ook op lokale of regionale schaal. Studio Contekst werkt samen met VIDM, een media-advies bureau met veel contacten in de pers en andere media. Samen kunnen we een compleet mediatraject opstellen en uitvoeren.

 

Bedrijfsreportage als alternatief

Wil je meer laten zien van je bedrijf dan er in een persbericht past, dan is een bedrijfsreportage een geschikt alternatief. Veel bladen bieden de mogelijkheid van redactionele aandacht in combinatie met een advertentie. Eigenlijk ‘koop’ je op die manier een artikel in de krant of een tijdschrift. Het voordeel van deze werkwijze is dat je de ruimte krijgt op precies datgene te vertellen, waarvan je wilt dat de lezers op de hoogte worden gebracht. Redacties bieden soms aan dat zij de reportages verzorgen, maar het is ook mogelijk om de regie te houden door zelf tekst en beeld aan te leveren.

 

Meer weten over de mogelijkheden of een afspraak maken? Bel 06 418 410 91

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *