Tekstschrijver in Amersfoort

De term tekstschrijver klinkt misschien wat ouderwets, bijna ambachtelijk. Toch is de behoefte aan een goede tekstschrijver groter dan ooit. De veelheid aan informatie die dagelijks op ons afkomt, creëert een behoefte aan onderscheid in klare taal. Dat gaat op voor drukwerk als folders en brochures, voor gedrukte media als kranten en vooral voor het internet. Content rules, wordt er beweerd over internet, wat zoveel wil zeggen dat het nog altijd om de inhoud gaat. En daar kan de tekstschrijver uit Amersfoort een belangrijke rol in spelen.

Redactie en eindredactie

Als tekstschrijver leveren we verschillende diensten. De ene keer beginnen we met een blanco vel papier, de andere keer gaat het alleen nog om de puntjes op de i. Ook komt het voor dat we worden gevraagd om ‘nog even’ naar een tekst te kijken, om vervolgens terug te melden dat het helemaal opnieuw moet. Dat is niet leuk, maar wel noodzakelijk om een goed eindresultaat te krijgen. Een goede tekst brengt de lezer ongemerkt naar de eindbestemming. Dat doe je met interessante inhoud, een goede zinsbouw en een duidelijke structuur. En natuurlijk geen spelfouten…

Teksten waarmee je wordt gevonden

Een mooie website die goed in elkaar zit, kan je zien als een winkel met mooie spullen en aantrekkelijke inrichting. Wat je nog mist zijn bezoekers. Wat je dus nog nodig hebt, is gevelbelettering, stoepborden en andere vormen van promotie en reclame. Voor je website geldt hetzelfde. Als de teksten op de juiste zoekwoorden SEO zijn geschreven, word je beter gevonden via Google. En als je de website regelmatig voorziet van verse content, zoals blogs en testimonials van klanten, gaat het nog beter. Zeker als je die content deelt via sociale media en nieuwsbrieven. Bij Studio Contekst doen we dat dagelijks voor onze klanten. We doen het zo veel, dat onze eigen website er nog wel eens bij inschiet.

Even een tekstschrijver nodig? Teksttegoed voor kleine klusjes

Een aantal opdrachtgevers van Studio Contekst maakt gebruik van Teksttegoed. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een tegoed voor tekstdiensten. Dat kan in de vorm van een advies zijn, of het redigeren van een stuk tekst. Ook het in opdracht beantwoorden van een e-mail bericht of het schrijven van een profiel op Linkedin, past in deze formule. Teksttegoed kan je inzetten voor alle opdrachten die minder dan een uur duren. Meer informatie over Teksttegoed vind je hier.