Waarom zou je een nieuwsbrief versturen?

Met een nieuwsbrief kan je op eenvoudige wijze je relaties onderhouden. Door regelmatig een nieuwsbrief te sturen, houd je ze op de hoogte van je bestaan en de ontwikkelingen in je bedrijf en je werk. Daarnaast kan je met je nieuwsbrief traffic genereren op je website, door slimme linkjes te plaatsen in je berichten. Tenslotte levert een nieuwsbrief jou een schat aan marketinginformatie met behulp van de uitgebreide rapportagetools. En die informatie kan je meer klanten en meer omzet brengen.

 

Wat is een goede nieuwsbrief?

Een goede nieuwsbrief is een nieuwsbrief die wordt geopend en wordt gelezen. Dat lijkt een open deur, maar deze definitie bestempelt meteen heel veel nieuwsbrieven als niet goed. Ga voor jezelf maar eens na hoeveel nieuwsbrieven je krijgt, hoeveel je daarvan opent en wat je daarvan ook daadwerkelijk leest. Toch kan je dat heel goed beïnvloeden. Met een prikkelende onderwerpregel, interessante inhoud en een mooie, effectieve opmaak, bereik je al veel. Daarnaast speelt het verzendmoment een belangrijke rol. En wat misschien wel het belangrijkst is: geven loont. Deel je kennis, geef tips, maak het interessant om je nieuwsbrief te openen en door te sturen.

 

Hoe kom je aan onderwerpen?

Veel ondernemers vinden het lastig om zelf onderwerpen te verzinnen waarmee ze een nieuwsbrief kunnen vullen. Bij Studio Contekst hebben we daar geen enkele moeite mee. Met ons eigen inspiratiemodel vullen we in één bijeenkomst voor een heel jaar de nieuwsbrieven. We verbinden onderwerpen aan thema’s, waardoor het voor iedereen ineens heel duidelijk wordt waar we het over gaan hebben. Voor u als opdrachtgever is dat fijn, want u hoeft alleen maar elke keer het adressenbestand te controleren.

 

Waarom Mailchimp of La Posta?

Omdat een nieuwsbrief onderdeel is van email marketing en dus binnenkomt in de mailbox van de ontvanger, worden specifieke eisen gesteld aan de opmaak. Je wilt immers dat iemand die Gmail gebruikt dezelfde nieuwsbrief te zien krijgt dan een gebruiker van Outlook of Thunderbird. Partijen als Mailchimp en La Posta hebben dat goed voor mekaar. Ze bieden een compleet pakket waarmee je nieuwsbrieven kan maken, verzenden en de resultaten kunt monitoren. Daarnaast bieden ze tools voor het onderhoud van je adressenbestand. Het is afhankelijk van je abonnement of Mailchimp of La Posta onderaan de nieuwsbrief staat vermeld.

 

Studio Contekst uit Amersfoort kan uw complete nieuwsbrief maken met Mailchimp of La Posta. Ontwerp, tekst, beeld en verzending. Meer weten over de mogelijkheden of een afspraak maken? Bel 06 41841091