weigerambtenaar

Op 3 juni 2014 kopte Het Parool dat de weigerambtenaar definitief verleden tijd zou worden. Het ging toen om ambtenaren van de burgerlijke stand die uit gewetensnood geen homohuwelijken wilden sluiten. Ik pleit ervoor dat de term weigerambtenaar een nieuw leven krijgt.

Thuiswerkvergoeding

In dit geval wordt de weigerambtenaar een geuzennaam. Een eretitel voor alle rijksambtenaren die weigeren om de thuiswerkvergoeding van € 363,- in ontvangst te nemen. Omdat ze vinden dat in deze tijd iedereen al genoeg inlevert en ze de belastingbetaler niet willen opzadelen met deze extra kostenpost. Of omdat ze vinden dat er andere beroepen en sectoren zijn die deze steun veel harder nodig hebben. Misschien omdat ze ook de voordelen van thuiswerken zien, zoals tijd hebben om overdag even de was te wisselen of de kinderen van school te halen.

Gewetensnood

Ik kan me voorstellen dat als je rijksambtenaar bent, je helemaal niet op die € 363 zit te wachten. Dat je hoopt dat niemand de komende tijd aan je vraagt voor wie je werkt. Dat je overweegt om je profiel op LinkedIn tijdelijk aan te passen, zodat niemand kan zien dat je rijksambtenaar bent. Vandaar dat ik wil voorstellen om de titel ‘weigerambtenaar’ opnieuw in te voeren, zodat deze ambtenaren met gewetensnood het geld kunnen weigeren of doneren aan een goed doel en dit kunnen laten weten via sociale media en hun profiel op LinkedIn: huidige functie ‘weigerambtenaar bij de Rijksoverheid’.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *